Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έξι νέα κρούσματα στην Κύπρο – Διευκρινίσεις για τον τρόπο συναθροίσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Έξι νέα κρούσματα στην Κύπρο – Διευκρινίσεις για τον τρόπο συναθροίσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Έξι νέα κρούσματα στην Κύπρο – Διευκρινίσεις για τον τρόπο συναθροίσεων

Της Ανθής Αγγελοπούλου
Έξι νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 κατέγραψε σήμερα η Κύπρος ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 958 θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα έγιναν 2.928 εργαστηριακοί έλεγχοι από τους οποίους, 1,204 ήταν δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 20,000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Πρόκειται για μαθητή σε Γυμνάσιο και μέλος Σχολικής Εφορίας. Επίσης, 217 δείγματα λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα που αφορούν άτομο του νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευόμενο ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ενώ, από σύνολο 222 δειγμάτων από ιδιωτική πρωτοβουλία εντοπίστηκε 1 κρούσμα, και τέλος από σύνολο 191 δειγμάτων από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 ακόμα κρούσμα, ο οποίος είναι ασθενής λίγο πριν από εισαγωγή σε νοσηλευτήριο για θεραπεία.

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, ολοκληρώθηκαν 491 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 20,000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, είχαμε αποτέλεσμα για 4 δείγματα,
  • Από τα δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, διεκπεραιώθηκαν 478 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 121 εργαστηριακές εξετάσεις.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται 3 ασθενείς, ενώ 3 ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας καθώς και 1 άτομο σε νοσοκομείο που δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!