Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωβουλή- Κόκκαλης: Στήριξη αγροτών για καλύτερα τρόφιμα με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωβουλή- Κόκκαλης: Στήριξη αγροτών για καλύτερα τρόφιμα με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωβουλή- Κόκκαλης: Στήριξη αγροτών για καλύτερα τρόφιμα με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Με τρεις διαφορετικές τοποθετήσεις το τελευταίο διήμερο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, έθεσε τα κατεπείγοντα ζητήματα των αλλαγών στην παραγωγή, διάθεση και κατανάλωση των τροφίμων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της στρατηγικής ‘από το Αγρόκτημα στο Πιάτο’.

Οι τοποθετήσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης με την υπουργό Γεωργίας της Πορτογαλίας, Maria do Ceu με την ευκαιρία της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Πορτογαλία, της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Γεωργίας για τη στρατηγική ‘από το Αγρόκτημα στο Πιάτο’, αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιείας.

Κοινό σημείο των παρεμβάσεων ήταν η αναγκαιότητα υιοθέτησης των στρατηγικών βιοποικιλότητας και ‘από το Αγρόκτημα στο Πιάτο’, η συμβατότητά τους με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, η υποστήριξη που πρέπει να δοθεί στους αγρότες και στους υπόλοιπους φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας σε αυτή τη μετάβαση με νέες ευκαιρίες για όλους και καλύτερης ποιότητας τρόφιμα σε έναν ενημερωμένο καταναλωτή.

Ακολουθούν σημεία της τριπλής παρέμβασης του ευρωβουλευτή:

«Χαιρετίζω το σύνθημα της Πορτογαλικής Προεδρίας ‘Ώρα για δράση: για μία δίκαιη, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Είναι απαραίτητο η Κοινή Αγροτική Πολιτική να ευθυγραμμιστεί με τις αποφάσεις και τις προτεραιότητες μας για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα. Η νέα ΚΑΠ, όπως τελικά ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν προωθεί αυτό τον αυτονόητο στόχο, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (ΕΠΣ), αφού δεν είναι βιώσιμη και εμμένει σε ένα εντατικό μοντέλο παραγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!