Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρώπη-ΠΟΥ: Οι θάνατοι από Covid-19 θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. μέχρι τον Μάρτιο
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρώπη-ΠΟΥ: Οι θάνατοι από Covid-19 θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. μέχρι τον Μάρτιο

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρώπη-ΠΟΥ: Οι θάνατοι από Covid-19 θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. μέχρι τον Μάρτιο

Την ώρα που η Ευρώπη αναμετράται εκ νέου με την πανδημία , «πληγώνοντας» ξανά τα εθνικά συστήματα υγείας και αναγκάζοντας ορισμένες κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αυστηρότερους περιορισμούς, οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ήπειρο δεν αποφέρουν αισιοδοξία.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η ζοφερή πρόβλεψη της Τρίτης από τον ΠΟΥ περιλαμβάνει δεδομένα που δείχνουν ότι οι θάνατοι λόγω του ιού διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι συνολικοί θάνατοι έτσι ξεπερνούν πλέον το 1,5 εκατομμύριο στην περιοχή, η οποία καλύπτει την Ευρώπη καθώς και πολλές χώρες που βρίσκονται στην Ασία ή τη Μέση Ανατολή, όπως η Ρωσία και η Τουρκία.

Ο Covid-19 αποτελεί σήμερα την κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, που κάνει την μοντελοποίηση για τον ΠΟΥ.

Αυτό που χρειάζεται για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων και θανάτων είναι μια προσέγγιση «vaccine plus», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη . «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει κάνουμε τις τυπικές δόσεις του εμβολίου, να λαμβάνουμε μία ενισχυτική εάν προσφέρεται, καθώς και να ενσωματώνουμε προληπτικά μέτρα στις συνήθεις ρουτίνες μας», εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!