Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τις ενισχυτικές δόσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τις ενισχυτικές δόσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τις ενισχυτικές δόσεις

Να καταλήξει στη χορήγηση μιας τρίτης ενισχυτικής δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19 σε ορισμένους πληθυσμούς ετοιμάζεται η Ευρώπη σε άλλη μία προσπάθεια των χωρών να μετριάσουν τις συνέπειες μιας πιθανής αύξησης των λοιμώξεων αυτό το χειμώνα, δεομένης μάλιστα της μειωμένης αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα ενέκρινε αυτή την εβδομάδα τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων από την Pfizer και την AstraZeneca. Αναμένεται το τελικό «πράσινο φως» από κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή που συστήθηκε για αυτό το σκοπό. Επιπλέον, η Βρετανία χορηγεί ήδη τρίτη δόση σε άτομα άνω των 12 ετών με έντονα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξετάζει τα δεδομένα που αφορούν την αναμνηστική δόση για το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna, για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης έξι μήνες μετά το δεύτερη δόση. Η σχετική απόφαση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Οι κινήσεις αυτές είναι σε παρόμοιο πνεύμα με τα σχέδια των ΗΠΑ να διαθέσουν ενισχυτικές δόσεις από τις 20 Σεπτεμβρίου, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των υγειονομικών αρχών.

Από τα αρχικά εμβόλια «υπάρχει ακόμη συνολικά σημαντική προστασία από τις σοβαρές ασθένειες και τις νοσηλείες στον γενικό πληθυσμό», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολίων στον EM, Μάρκο Καβαλέρι.

«Ωστόσο, έχει αναφερθεί αύξηση των λοιμώξεων μεταξύ εμβολιασμένων σε διάφορα μέρη του κόσμου λόγω της παραλλαγής Δέλτα», αναγνώρισε, και τα περισσότερα μέλη της ΕΕ συζητούν εάν οι ευάλωτες ομάδες θα επωφεληθούν από μια τρίτη δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!