Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη δίνει παράταση στο lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη δίνει παράταση στο lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ευρώπη δίνει παράταση στο lockdown

Την ώρα που η Γερμανία να ετοιμάζεται να παρατείνει το γενικό lockdown που ισχύει στη χώρα μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κινούνται προς το ίδιο σκεπτικό επεκτείνοντας την χρονική περίοδο των περιορισμών ή αυστηροποιώντας τα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ.

«Η πρόωρη χαλάρωση θα μας πάει πολύ πίσω ξανά», υποστήριξε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ. «Οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί», συνέχισε. «Όσο ενοχλητικό και αν είναι, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και να μην τα παρατήσουμε νωρίς», κατέληξε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των 16 ομόσπονδων κρατιδίων έχουν συμφωνήσει να παρατείνουν το καθολικό απαγορευτικό lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για να περιορίσουν τη εξάπλωση της πανδημίας.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη Γερμανία έχει μειωθεί συγκριτικά με τα ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκαν την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν η χώρα ανακοίνωσε περίπου 30.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9.847 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Αν και τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα είναι μειωμένα, ο επταήμερος μέσος όρος των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι 140, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από το στόχο που έχει τεθεί και ο οποίος θα επέτρεπε την ασφαλή χαλάρωση των περιορισμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!