Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι Ευρωπαίοι αγωνιούν για τις συντάξεις
[Η Ναυτεμπορική]: Οι Ευρωπαίοι αγωνιούν για τις συντάξεις

[Η Ναυτεμπορική]: Οι Ευρωπαίοι αγωνιούν για τις συντάξεις

Του Μιχάλη Ψύλου

«Η σύνταξη είναι μακράν στην πρώτη θέση στον κατάλογο προτεραιοτήτων για όλες τις γενιές στη Γερμανία και πρέπει να το αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου», γράφει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη έρευνα του ινστιτούτου Forsa.

«Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει μια βιώσιμη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίσει επίσης τις συντάξεις στο μέλλον χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τη νεότερη γενιά», είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα που απορρέει από την έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου, την οποία ανέθεσε η Συνομοσπονδία Γερμανικών Ενώσεων Εργοδοτών (BDA).

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται επίσης να ανοίξει ξανά τον φάκελο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης , που όλοι πίστευαν ότι είχε «θαφτεί», επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές , την ερχόμενη άνοιξη. «Θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις», προειδοποιούν σύμβουλοι του Μακρόν, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Les Echos. «Πριν από τα Χριστούγεννα, θα κάνουμε σκληρές επιλογές σχετικά με την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας για να μην αφήσουμε να ξεφύγει το χρέος», λέει ένας σύμβουλος του Γάλλου προέδρου . Σύμφωνα με την γαλλική οικονομική εφημερίδα, ο Μακρόν «θα ήθελε να καταργήσει τα ειδικά συνταξιοδοτικά συστήματα και να καθορίσει την ελάχιστη σύνταξη στα 1.000 ευρώ».

Στην Ιταλία, εκπνέει επισήμως στις 31 Δεκεμβρίου το ασφαλιστικό σύστημα:”Quota 100”: Με αυτόν τον τύπο συνταξιοδότησης, οι Ιταλοί εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 62 ετών , εφόσον έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα έτη εισφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!