Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το ευρωπαϊκό ρόβερ θα σκάψει βαθιά τον Άρη για να βρει ζωή
[Η Ναυτεμπορική]: Το ευρωπαϊκό ρόβερ θα σκάψει βαθιά τον Άρη για να βρει ζωή

[Η Ναυτεμπορική]: Το ευρωπαϊκό ρόβερ θα σκάψει βαθιά τον Άρη για να βρει ζωή

Στιγμιότυπο από τις δοκιμές του τρυπανιού με το οποίο το ρόβερ της αποστολής ExoMars θα τρυπήσει το έδαφος του Άρη για να εντοπίσει ίχνη ζωής.

Στην τελική της φάση έχει εισέλθει η προετοιμασία τους δεύτερου σκέλους της αποστολής ExoMars που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA ) και της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος Roscosmos . Το ExoMars (Exobiology on Mars, Εξωβιολογία στον Άρη) είναι ένα πρόγραμμα αστροβιολογίας αποτελούμενο από δύο φάσεις, με σκοπό την αναζήτηση αποδείξεων ύπαρξης ζωής στον Άρη.

Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το 2016 με την επιτυχή τοποθέτηση σε τροχιά γύρω από τον Άρη ενός δορυφόρου έρευνας του γεωχημικού περιβάλλοντος στον πλανήτη και η διερεύνηση ιχνών ατμοσφαιρικών αερίων και των πηγών τους. Η δεύτερη φάση αφορά την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη με ένα ρόβερ. Ο ρομποτικός εξερευνητής της NASA που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Άρη τρυπά πετρώματα και συλλέγει δείγματα του πυρήνα τους τα οποία θα έρθουν για μελέτη στη Γη με επόμενες αποστολές.

Το ρομπότ της ESA διαθέτει ένα τρυπάνι το οποίο θα σκάψει το έδαφος του Άρη για να συλλέξει δείγματα τα οποία θα έρθουν και αυτά με επόμενες αποστολές στη Γη για αναλύσεις. Το ρόβερ έχει ονομαστεί «Ρόζαλιντ Φράνκλιν», παίρνοντας το όνομα της Βρετανίδας επιστήμονα που έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ανακάλυψη του μορίου του DNA με τις κρυσταλλογραφίες της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!