Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκό «μπλόκο» στις πτήσεις από ΗΠΑ;
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκό «μπλόκο» στις πτήσεις από ΗΠΑ;

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκό «μπλόκο» στις πτήσεις από ΗΠΑ;

Στη σύσταση να σταματήσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια από τις ΗΠΑ λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γνωστοποίησαν διπλωμάτες την Κυριακή.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν να εφαρμόσουν το μέτρο για μεγάλο μέρος του τελευταίου μήνα, καθώς το μέσο ποσοστό μολύνσεων των ΗΠΑ είναι πλέον υψηλότερο από αυτό της ΕΕ.

Η σλοβενική προεδρία της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα συνέστησε την αφαίρεση των ΗΠΑ και πέντε άλλων χωρών από μια λίστα χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Η τελική απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Δύο διπλωμάτες δήλωσαν ότι η απόφαση δεν έχει προκαλέσει καμία αντίρρηση μέχρι στιγμής.

Η ταξιδιωτική λίστα της ΕΕ, η οποία αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες, δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη μέλη, αλλά γενικά θέτει το πρότυπο τους τελευταίους μήνες για το ποιος μπορεί να επισκεφθεί το μπλοκ. Ορισμένες χώρες ενδέχεται να αποφασίσουν να συνεχίσουν να επιτρέπουν στους Αμερικανούς τουρίστες να τις επισκέπτονται εφόσον μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Η πίεση για την απομάκρυνση των ΗΠΑ από την ταξιδιωτική λίστα έχει επίσης αυξηθεί επειδή η Ουάσινγκτον έχει διατηρήσει την απαγόρευση των ευρωπαϊκών μη ουσιωδών ταξιδιών στις ΗΠΑ.

Στις αρχές Αυγούστου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε ότι η ΕΕ δεν θα επιτρέψει η έλλειψη αμοιβαιότητας να «κρατήσει για εβδομάδες».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έθεσε επίσης το ζήτημα κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα. Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι παραπονέθηκαν για την αργή πρόοδο της κοινής ομάδας εργασίας ΗΠΑ-ΕΕ που δημιουργήθηκε για την επίλυση του ζητήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!