Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκή «συμμαχία» για τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών για τον κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκή «συμμαχία» για τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών για τον κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκή «συμμαχία» για τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών για τον κορωνοϊό

Μία ευρωπαϊκή «συμμαχία» φαίνεται να σχηματίζεται σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας smartphone για την ιχνηλάτηση επαφών- κρουσμάτων, με σκοπό να μπορέσουν να ανοίξουν τα σύνορα χωρίς να εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, καθώς πολλές χώρες σπεύδουν να αναπτύξουν εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth για να εντοπίζουν αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν νοσήσει, έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται.

Η Βρετανία και η Γαλλία υποστηρίζουν πως οι πολίτες θα έπρεπε να εμπιστεύονται τις υγειονομικές αρχές και να τους επιτρέψουν να διατηρούν τις πληροφορίες αυτές σε έναν κεντρικό server. Ωστόσο, μια χαλαρή «συμμαχία» άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελβετία, η Γερμανία και η Ιταλία, θεωρούν πως τα δεδομένα θα έπρεπε να διατηρούνται μόνο στις συσκευές, έτσι ώστε να είναι αδύνατον οι κυβερνήσεις να μπορούν να παρακολουθούν τους πολίτες τους. Η προσέγγιση αυτή είναι αντίστοιχη αυτής που προτείνουν η Apple και η Google, τα κινητά των οποίων (με iOS και Android) αποτελούν το 99% του συνόλου στον κόσμο.

Για λόγους προστασίας ιδιωτικότητας η Apple έχει δημιουργήσει εμπόδια σε εφαρμογές συγκεντρωτικού χαρακτήρα, εμποδίζοντας τη λειτουργία Bluetooth Low Energy στα iPhones να παρακολουθεί άλλες συσκευές ενώ τρέχει στο φόντο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!