Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκή… «προίκα» ύψους 677 εκ. ευρώ για την έρευνα
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκή… «προίκα» ύψους 677 εκ. ευρώ για την έρευνα

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωπαϊκή… «προίκα» ύψους 677 εκ. ευρώ για την έρευνα

Με γνώμονα την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας σε πολλούς τομείς, η Ευρώπη παρουσιάζει έναν νέο κύκλο χρηματοδοτήσεων.

Το ύψος των χρηματοδοτήσεων αυτών φτάνει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), τα 677 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Οι επιχορηγήσεις έχουν ύψος έως €1,5 εκατ. για 5 έτη, με δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης έως €1 εκατ. Οι 436 βραβευθέντες του διαγωνισμού “Start Grants” του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC – ΕΣΕ) θα είναι, πλέον, σε θέση να αντιμετωπίσουν μεγάλα επιστημονικά ζητήματα σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη, έχοντας τη σημαντική αυτή και απαραίτητη χρηματοδοτική στήριξη της Ε.Ε.

Οι επιχορηγήσεις αυτές εντάσσονται στο Κοινοτικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας “Ορίζων 2020” και θα βοηθήσουν τους νέους ερευνητές να δημιουργήσουν ομάδες που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν καινοτόμα έργα σε κάθε επιστημονικό τομέα: από την έρευνα για τα εμβόλια, μέχρι την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και από τα νανοπλαστικά ως την εξερεύνηση της σκοτεινής ύλης του διαστήματος.

Οι ερευνητές, που επελέγησαν από το ΕΣΕ, έχουν ποικιλόμορφο προφίλ, καθώς προέρχονται από 40 διαφορετικές εθνικότητες και θα έχουν τη βάση τους σε 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Η Γερμανία (88 επιχορηγήσεις), το Ηνωμένο Βασίλειο (62), η Ολλανδία (42) και η Γαλλία (38 επιχορηγήσεις) πρωταγωνιστούν μεταξύ αυτών των χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!