Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευρωκοινοβούλιο: 5,14 δισ. ευρώ για την Υγεία όλων των Ευρωπαίων μέσω του προγράμματος EU4Health
[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωκοινοβούλιο: 5,14 δισ. ευρώ για την Υγεία όλων των Ευρωπαίων μέσω του προγράμματος EU4Health

[Η Ναυτεμπορική]: Ευρωκοινοβούλιο: 5,14 δισ. ευρώ για την Υγεία όλων των Ευρωπαίων μέσω του προγράμματος EU4Health

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Μεγάλη νίκη για το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί η αύξηση του ποσού που θα διατεθεί για την υγεία μέσω του προγράμματος EU4Health. Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατάφερε να πείσει την Επιτροπή να τριπλασιάσει το νούμερο που είχε σκοπό να διαθέσει στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ μέσω του οποίου θα εξασφαλιστεί η ικανότητα των συστημάτων υγείας των χωρών της ΕΕ να αντιμετωπίσουν πιθανές μελλοντικές υγειονομικές απειλές. Το Συμβούλιο είχε μειώσει τα χρήματα στο 1,7 δισ. ευρώ και τελικά οι ευρωβουλευτές κατάφεραν να πείσουν τα μέλη του να δώσουν 5,14 δισ. ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος EU4Health είναι να ενισχύσει την ετοιμότητα της ΕΕ όσον αφορά τη διαχείριση σοβαρών διασυνοριακών υγειονομικών απειλών και να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας. Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όχι μόνο πιθανές μελλοντικές πανδημίες, αλλά και πιο μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως η γήρανση του πληθυσμού και οι ανισότητες σε θέματα υγείας.

Μια καλή συνεργασία όλων των κρατών-μελών είναι πολύ σημαντική γιατί θα καταστήσει έτοιμες όλες τις χώρες σε περίπτωση μίας νέας υγειονομικής κρίσης. Συνεπώς είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα όπως, η σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Άμεσης Ανταπόκρισης στον τομέα της Υγείας. Οι ευρωβουλευτές προτείνουν ακόμη να δημιουργηθεί και μια πύλη επικοινωνίας της ΕΕ με το ευρύ κοινό, μέσω της οποίας θα διακινούνται επιβεβαιωμένες και αξιόπιστες πληροφορίες, θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και θα ενισχύεται η μάχη κατά της παραπληροφόρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!