Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠΕ Ευρυτανίας: Ξεκινά νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 900 χιλ. ευρώ
[Η Ναυτεμπορική]: ΠΕ Ευρυτανίας: Ξεκινά νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 900 χιλ. ευρώ

[Η Ναυτεμπορική]: ΠΕ Ευρυτανίας: Ξεκινά νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 900 χιλ. ευρώ

Νέο οδικό έργο ξεκινάει στην Π.Ε. Ευρυτανίας μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 900.000 €, με τίτλο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδικού Δικτύου ΔΕ Κτημενίων & ΔΕ Φουρνά».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας επί του Επαρχιακού οδικού δικτύου των Δ.Ε. Κτημενίων και Φουρνά, του Δήμου Καρπενησίου της Π.Ε. Ευρυτανίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν αφορούν την εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων, την ανακατασκευή ή επέκταση υφιστάμενων τεχνικών έργων, την ανακατασκευή της οδοστρωσίας, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας καθώς και την αντιμετώπιση ελλείψεων στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συστηματικός έλεγχος των αποχετευτικών συστημάτων του οδικού δικτύου (φρεάτια, τάφροι ομβρίων, οχετοί κλπ) και θα γίνει καθαρισμός αυτών για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Προβλέπεται επίσης ο καθαρισμός των ερεισμάτων, ρείθρων, όπως και η αφαίρεση της ανεπιθύμητης αυτοφυούς βλάστησης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στην όμορφη Ευρυτανία υλοποιούμε με πολλαπλές παρεμβάσεις και εργολαβίες ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο βελτίωσης του ορεινού και -δυστυχώς- προβληματικού οδικού δικτύου. Ο στόχος μας είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και της προσβασιμότητας, ώστε να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός αυτός ο τόπος σε τουρίστες και παραθεριστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!