Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΘ: Ψήφισμα για επαναλειτουργία της αγοράς- Ασφυκτικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη 
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΘ: Ψήφισμα για επαναλειτουργία της αγοράς-  Ασφυκτικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη 

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΘ: Ψήφισμα για επαναλειτουργία της αγοράς- Ασφυκτικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη 

Την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, ζητά από την κυβέρνηση, με ψήφισμά του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι ασφυκτικές είναι οι συνθήκες στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να προηγείται, εφεξής, διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς πριν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που τους αφορούν άμεσα.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

« Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κατά την σημερινή (5.4.21) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που πλήττονται κατάφωρα από τη συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας, με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα.

Το ΕΒΕΘ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις επιχειρήσεις-μέλη του, αλλά και απέναντι σε όλο τον παραγωγικό ιστό της πόλης, κρίνει ότι οι συνθήκες που δημιουργούνται πλέον για την αγορά είναι ασφυκτικές και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι καλοδεχούμενη η πρόθεση της Κυβέρνησης να χορηγήσει οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που θα συνεχίσουν να είναι κλειστές, υπό την προϋπόθεση ότι η στήριξη αυτή θα είναι απολύτως επαρκής.

Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αιφνιδιάστηκε από την απόφαση για τη μη επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς , ενώ είχε ήδη προβεί στις αναγκαίες προετοιμασίες και δαπάνες για το άνοιγμα των καταστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!