Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΘ: Πρόταση για μειωμένους συντελεστές των δημοτικών τελών επιχειρήσεων
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΘ: Πρόταση για μειωμένους συντελεστές των δημοτικών τελών επιχειρήσεων

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΘ: Πρόταση για μειωμένους συντελεστές των δημοτικών τελών επιχειρήσεων

Πρόταση προς τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για τον καθορισμό των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων κατέθεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Η πρόταση περιλαμβάνει μείωση των συντελεστών ακινήτων και απαλλαγή φόρων κατά περίπτωση, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν την επιβολή υψηλών προστίμων και αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών.

Τη σχετική πρόταση-επιστολή απηύθυνε ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης προς τους Δημάρχους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, οποία αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το αρ.51 παρ.2 του Ν.4647/2019, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καλούνται μέχρι τις 30.09.2020, κατόπιν διαδοχικών παρατάσεων, να υποβάλουν στους Δήμους δήλωση με τα πραγματικά στοιχεία για τα τετραγωνικά μέτρα των επιφανειών των κτισμάτων και των οικοπέδων τους, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στο Ε9, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή υψηλών προστίμων και αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών.

Ειδικά όσον αφορά τις επιχειρήσεις, με την ανωτέρω δήλωση τα μέχρι σήμερα δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν θα πολλαπλασιαστούν, δεδομένου μάλιστα ότι βάσει του Ν.25/1975, για τον υπολογισμό των τελών σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνονταν υπόψη πλασματικά μέτρα.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή, αν δεν συνοδευτεί από ανάλογη μείωση των συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, θα οδηγήσει σε υπέρμετρη αύξηση των οφειλών των επιχειρήσεων στους Δήμους, παρά το γεγονός ότι ειδικά οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες προωθούν πλέον τα περισσότερα από τα απορρίμματά τους στην ανακύκλωση, οπότε η αποκομιδή τους από τους Δήμους είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!