Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΠ: Όλα τα θετικά νέα της οικονομίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΠ: Όλα τα θετικά νέα της οικονομίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΒΕΠ: Όλα τα θετικά νέα της οικονομίας

Τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας συγκέντρωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς με την ευκαιρία των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και με την ευκαιρία των εξαγγελιών του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συγκέντρωση των θετικών στοιχείων έγινε σε μια προσπάθεια να περάσει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην αγορά και τις επιχειρήσεις, αλλά και να παροτρύνει τη κυβέρνηση να αυξήσει τον «λογαριασμό παροχών» ανακούφισης και μέτρων ανάσχεσης της «εισαγόμενης ακρίβειας».

Σημειώνεται ότι η αντίδραση της ελληνικής οικονομίας και η εμπιστοσύνη των επενδυτών διευρύνει τον δημοσιονομικό χώρο για ελαφρύνσεις το 2022, με μόνιμες περικοπές του ΕΝΦΙΑ, του εταιρικού φόρου, των προκαταβολών, της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και του συντελεστή ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μεταφορές, εστίαση και τουρισμό.

‘Αλμα στο ΑΕΠ – Πώς θα υπάρξει συνέχεια στην Ανάπτυξη

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατέγραψε άλμα 16,2% το β΄τρίμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Σε μηνιαία βάση και σε σχέση με το α’ τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,4%. Η διψήφια ανάπτυξη για το δεύτερο τρίμηνο ήταν αναμενόμενη με δεδομένο ότι το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, είχαμε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, εκκίνηση του τουρισμού και θετικά δείγματα στην ιδιωτική κατανάλωση, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαμε το lockdown της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!