Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Εβδομάδα αποφάσεων με το βλέμμα στο Πάσχα
[Η Ναυτεμπορική]: Εβδομάδα αποφάσεων με το βλέμμα στο Πάσχα

[Η Ναυτεμπορική]: Εβδομάδα αποφάσεων με το βλέμμα στο Πάσχα

Ένα ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων , εκμεταλλευμένη τα self tests, τον καλό καιρό και τους εμβολιασμούς, θα επιχειρήσει να κάνει η κυβέρνηση στις αρχές Απριλίου αλλά χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, το οποίο ούτως ή άλλως καθορίζεται από τους «σκληρούς» αριθμούς της πανδημίας. Την Τετάρτη, και όχι την Παρασκευή, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αξιολογήσει τα τρέχουσα δεδομένα και να εισηγηθεί αν, τι και πότε θα ανοίξει.

«Είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες», είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς. Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως πρώτα στη λίστα για άνοιγμα είναι τα σχολεία και το λιανεμπόριο, «για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αλλά όλα είναι σχετικά και με τα δεδομένα», όπως σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως όλα θα γίνουν σταδιακά και όχι απότομα, «όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα». «Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά», διευκρίνισε.

Όπως είπε, «βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από διασωληνωμένους και εισαγωγές. Η πρόθεση είναι πρόθεση, αλλά και τα στοιχεία είναι στοιχεία».

Επιχειρώντας να προτεραιοποιήσει τις δραστηριότητες που αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως» μέσα στον Απρίλιο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σημείωσε ότι υπολογίζεται για τις αρχές Απριλίου η επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση, κι από εκεί και πέρα, μέσα Απριλίου και στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!