Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Τσακαλώτος: Η απόδειξη ότι κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο
[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Τσακαλώτος: Η απόδειξη ότι κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο

[Η Ναυτεμπορική]: Ευ. Τσακαλώτος: Η απόδειξη ότι κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο

Αποδείξεις για το ότι «κυβερνούμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο», επιχειρεί να δώσει στη δημοσιότητα ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος, διαψεύδει δήλωση του κυβερνητικού Εκπρόσωπου Γ. Οικονόμου περί ακίνητης περιουσίας των πολιτών, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία.

Σε ανακοίνωσή του δηλώνει

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μας λέει ότι ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μεσαία τάξη’ γιατί ‘είναι χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω’.

Για να δούμε ποιος δεν τα πάει καλά με την αριθμητική, πόσο μάλλον με την πραγματικότητα:

Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, αλλά και άρθρο της Καθημερινής (δεν την λες και φιλοΣΥΡΙΖΑ) στις 26/5/2019, από 0 μέχρι 150.000 έχει το 87% των φορολογουμένων που κάνουν δήλωση Ε9. Το 87%. 5.130.000 φορολογούμενοι.

Υπάρχουν δε και 530.000 φορολογούμενοι χωρίς ακίνητη περιουσία. Ανεβάζοντας τον προηγούμενο αριθμό σε 5.660.000 φορολογούμενους.

Ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 έχει μόλις το 13%. Δηλαδή 750.000 φορολογούμενοι.(Και μάλιστα πάνω από το 1/3 εξ αυτών δεν ξεπερνά τις 200.000)

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την ΝΔ είναι το πλουσιότερο 13%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!