Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: H Europol προχωρά στη σύλληψη hackers του Infinity Black Group
[Η Ναυτεμπορική]: H Europol προχωρά στη σύλληψη hackers του Infinity Black Group

[Η Ναυτεμπορική]: H Europol προχωρά στη σύλληψη hackers του Infinity Black Group

H Europol ανακοίνωσε ότι προέβη στη σύλληψη πέντε μελών της ομάδας hackers Infinity Black, με πολωνική καταγωγή.

Μία από τις κύριες δραστηριότητες της εν λόγω ομάδας -εκτός από τη λειτουργία της σελίδας Infinity Black- από το 2018 και έπειτα που έχει γίνει γνωστή η ύπαρξή της, είναι να δίνει επί πληρωμή πρόσβαση σε στοιχεία εισόδου ενός διόλου ευκαταφρόνητου πλήθους χρηστών του Διαδικτύου σε τρίτους, κάτι που προφανώς παραβιάζει ένα σύνολο νόμων και κανόνων. Η ομάδα είχε φροντίσει να μαζεύει usernames και passwords που είχαν διαρρεύσει από διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες και άλλες επιχειρήσεις με σκοπό να τις πουλήσει σε όσους ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακούς λογαριασμούς εν αγνοία των χρηστών.

Η ομάδα αυτή εκτιμάται ότι είχε διασυνδέσεις και με άλλους hackers, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρονται από το ZD Net και κάνουν λόγο για εμπλοκή της ομάδας των Infinity Black και σε άλλους τομείς διαδικτυακής δραστηριότητας. Ένας από τους στόχους της ομάδας ήταν τα προγράμματα επιβράβευσης εταιρειών, φορέων και άλλων επιχειρήσεων, στις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος έπρεπε να βάλει έναν όνομα και έναν κωδικό πρόσβασης προκειμένου να μπορεί να επωφεληθεί των προγραμμάτων αυτών.

Φαίνεται πως η ομάδα είχε στοχεύσει χρήστες στη Σουηδία και από εκεί ξεκίνησε η έρευνα των Αρχών που είχε ως τελική έκβαση τη σύλληψη των πέντε μελών της ομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!