Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: «Σήμα» για χαλαρούς δημοσιονομικούς κανόνες και το 2021
[Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: «Σήμα» για χαλαρούς δημοσιονομικούς κανόνες και το 2021

[Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: «Σήμα» για χαλαρούς δημοσιονομικούς κανόνες και το 2021

Η πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Βερολίνο, με υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους να επισημαίνουν την ανάγκη να διατηρηθεί η δημοσιονομική ευελιξία και το 2021, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα πριν το 2022.

Η επιστροφή των δημοσιονομικών κανόνων από το 2022 δίνει την απαιτούμενη ευελιξία στην Αθήνα προκειμένου να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας και να προχωρήσει έστω και παροδικά σε μειώσεις φόρων.

Αν και δεν είναι σίγουρο ότι σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν οριστική απόφαση για το αν θα συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς δημοσιονομικής χαλάρωσης και το επόμενο έτος, ωστόσο εκτιμάται ότι θα υπάρξει κάποια αναφορά στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

Η επάνοδος στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. θα πρέπει να εξετασθεί το επόμενο έτος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία, οι οποίοι όμως θα πρέπει να αναθεωρηθούν. «Μία πρόωρη επιστροφή στους υπάρχοντες κανόνες, θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα ύφεση… Μια πολύ αργή επάνοδος, θα μπορούσε να οδηγήσει στην υπερχρέωση για ορισμένες χώρες» είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρίσκεται από τη Τετάρτη στο Βερολίνο και έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με τον Γερμανό ομόλογο του, Όλαφ Σολτς, αλλά και το νέο πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!