Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: H Ελλάδα στην ατζέντα – Ξεκινά η 8η αξιολόγηση
[Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: H Ελλάδα στην ατζέντα – Ξεκινά η 8η αξιολόγηση

[Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: H Ελλάδα στην ατζέντα – Ξεκινά η 8η αξιολόγηση

Η θετική 7η έκθεση των θεσμών για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης θα αποτελέσει ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη Δευτέρα.

Μια ημέρα με διπλή σημασία, καθώς έως τότε η Ελλάδα, θα πρέπει να καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021. Αντίστοιχη υποχρέωση έχουν όλες οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης οι οποίες θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους έως τα μέσα Οκτωβρίου. Προϋπολογισμοί οι οποίοι θα πρέπει να συνταχθούν υπό καθεστώς μεγάλης αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Αμέσως μετά, εντός του Οκτωβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η 8η μεταμνημονιακή αξιολόγηση για τη χώρα μας. Στα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων,

Η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, ζήτημα το οποίο παραμένει ψηλά στην ατζέντα. Ειδική αναφορά γίνεται στην 7η έκθεση των θεσμών στην ανάγκη για μηδενισμό των εκκρεμών συντάξεων εντός του 2021 και την κυβέρνηση να δεσμεύεται για παρουσίαση συγκεκριμένου αναλυτικού σχεδίου στο τέλος Οκτωβρίου.

  • Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
  • Η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης
  • Το ζήτημα «κόκκινων» δανείων
  • Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων αν και η πανδημία έχει «φρενάρει» αρκετές από αυτές
  • Η απόφαση του ΣτΕ για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους και η τελική δαπάνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!