Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: Οι 8 «φειδωλές» χώρες …δείχνουν τα δόντια τους 
[Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: Οι 8 «φειδωλές» χώρες …δείχνουν τα δόντια τους 

[Η Ναυτεμπορική]: Eurogroup: Οι 8 «φειδωλές» χώρες …δείχνουν τα δόντια τους 

Του Μιχάλη Ψύλου

«Η πρώτη αναμέτρηση Βορρά- Νότου για τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρώπης μετά την πανδημία»: Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνάντησης των 27 υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ,σήμερα και αύριο στο πανέμορφο θέρετρο Μπέρντα της Σλοβενίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

Η σλοβενική προεδρία της ΕΕ θα σκέφτηκε ότι το ειδυλλιακό περιβάλλον στη Μπέρντα και το εξαιρετικό κρασί που παράγει η περιοχή ,θα απέτρεπε πιθανές εντάσεις μεταξύ των 27 , καθώς στο τραπέζι των συνομιλιών βρίσκονται δύο μεγάλα οικονομικά ζητήματα :

Πρώτον, η απενεργοποίηση της λεγόμενης Γενικής Ρήτρας Διαφυγής , η οποία θεσμοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2020 για να ανακουφίσει τις οικονομίες λόγω της πανδημίας. (Η ρήτρα έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2022).

Δεύτερον. η πιθανή μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μια ιδέα που γεννήθηκε πριν από τον κορονοϊό, μπήκε στον «πάγο» για ενάμιση χρόνο και πλέον κερδίζει συνεχώς έδαφος περισσότερο από ποτέ , καθώς η ΕΕ αφήνει πίσω της τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης περιορίζει τα δημοσιονομικά ελλείμματα στο 3 % της οικονομικής παραγωγής και το δημόσιο χρέος στο 60 %, αλλά το πλαίσιο είναι επίσης γεμάτο με κενά, γεγονός που έδωσε σε πολλές χώρες -ακόμη και στη Γερμανία-τη δυνατότητα να παραβιάζουν τους κανόνες και να αποφύγουν την επιβολή προστίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!