Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Eunice: Σε περισσότερα νησιά το μοντέλο της Τήλου
[Η Ναυτεμπορική]: Eunice: Σε περισσότερα νησιά το μοντέλο της Τήλου

[Η Ναυτεμπορική]: Eunice: Σε περισσότερα νησιά το μοντέλο της Τήλου

Την επέκταση του συστήματος διαχείρισης ενέργειας S4S της Τήλου που συνδυάζει ανανεώσιμες πηγές με αποθήκευση ενέργειας, σε περισσότερα νησιά και την ανάπτυξη νέας εφαρμογής που επιτρέπει στα νοικοκυριά να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία ανακοίνωσε ο όμιλος Eunice.

Με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών λειτουργίας του συστήματος στην Τήλο αλλά και την βράβευσή του την προηγούμενη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Eunice που υλοποίησε και λειτουργεί το σύστημα, ανακοίνωσε τον απολογισμό τριετίας, διάστημα στο οποίο, το έργο:

-Έχει παράξει συνολικά 3300 MWh, εξοικονομώντας έτσι περίπου 3.000 τόνους CO2 , μέγεθος ισοδύναμο της ποσότητας CO₂ που θα μπορούσε να απορροφηθεί από ένα δάσος με περισσότερα από 54.000 δέντρα.

-Η εξοικονόμηση από το κόστος εκπομπών ισοδυναμεί με περίπου 39.000 τον. διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας σημαντικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στη βελτίωση του περιβάλλοντος, της ζωής και της υγείας των κατοίκων του νησιού της Τήλου.

-Επέτρεψε τη μείωση του κόστους καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά περίπου 510.000 ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις απώλειας του δικτύου, ο υβριδικός σταθμός, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ενεργειακές υποδομές που διαθέτει η Τήλος, δύναται να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του νησιού και των κατοίκων του.

Αναπαραγωγή του μοντέλου S4S

Με βάση τα πραγματικά δεδομένα από τη λειτουργία του σταθμού της Τήλου, ο Όμιλος Eunice, όπως επισημαίνει, προωθεί τη διάχυση της τεχνογνωσίας του έργου και την αναπαραγωγή του μοντέλου S4S.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!