Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε ετοιμότητα για διάλογο ή κυρώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Σε ετοιμότητα για διάλογο ή κυρώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Σε ετοιμότητα για διάλογο ή κυρώσεις

Την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα , υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία δώσει απτά δείγματα γραφής για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο,ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Μέχρι να υπάρξει οριστική διευθέτηση το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας απαγορεύει μονομερείς ενέργειες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι «το μοναδικό ζήτημα που έχουμε να συζητήσουμε είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών».

«Η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα, πριν και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα απεμπλοκής από την κρίση», συμπλήρωσε βάζοντας ως χρονικό περιορισμό την ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιείται στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και έχει στην ατζέντα της την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

«Το θέμα της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά της ΕΕ», δήλωσε άλλωστε ο Σαρλ Μισέλ κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε φανεί ξεκάθαρος όσον αφορά τις προθέσεις της Ευρώπης εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση στην περιοχή. «Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολύ ξεκάθαροι για τις πιθανές συνέπειες εάν δεν υπάρχει πρόοδος στη συνεργασία με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!