Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έτοιμος ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος του Ελον Μασκ
[Η Ναυτεμπορική]: Έτοιμος ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος του Ελον Μασκ

[Η Ναυτεμπορική]: Έτοιμος ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος του Ελον Μασκ

H Boring Company έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία από έναν από τους σταθμούς των υπόγειων τούνελ στο Λας Βέγκας

Μετά τα προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τους επαναχρησιμοποιημένους διαστημικούς πυραύλους, τα τσιπ σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστές μια ακόμη ιδέα, ένα ακόμη όραμα του Έλον Μασκ παίρνει σάρκα και οστά.

Ο αμερικανός μεγιστάνας είχε σκεφτεί ότι μια λύση για την γρήγορη μετακίνηση μέσα στις μεγάλες μητροπόλεις είναι η δημιουργία υπόγειων τούνελ τα οποία θα ενώνουν διάφορα σημεία των πόλεων. Η ιδέα είναι οι οδηγοί να εισέρχονται με τα αυτοκίνητα τους στα τούνελ τα οποία θα τοποθετούνται σε ειδικές πλατφόρμες και πάνω σε αυτές θα πηγαίνουν στον προορισμό τους σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσουν.

Όπως και όλες οι ιδέες του Μασκ έτσι και αυτή αρχικά φάνηκε ως μια «τρέλα» ενός πλούσιου ανθρώπου που θέλει να κερδίσει λίγο χρόνο δημοσιότητας. Ο ίδιος βέβαια όπως κάνει σχεδόν με όλες τις ιδέες του ίδρυσε μια εταιρεία για να την υλοποιήσει. Η Boring Company ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια τις προσπάθειες της και η αλήθεια είναι ότι και πάλι σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να φτάσει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Όμως ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους πρώτους του επιβάτες. Βρίσκεται κάτω από το Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!