Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ετοιμοπόλεμα για «τσουνάμι» τουριστών τα ξενοδοχεία
[Η Ναυτεμπορική]: Ετοιμοπόλεμα για «τσουνάμι» τουριστών τα ξενοδοχεία

[Η Ναυτεμπορική]: Ετοιμοπόλεμα για «τσουνάμι» τουριστών τα ξενοδοχεία

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr

Οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα καθορίσουν την πορεία που θα χαράξει μέσα στη χρονιά ο ελληνικός τουρισμός. Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρατήσεις είναι σε χαμηλά επίπεδα, ο αριθμός των ανοικτών ξενοδοχείων δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός (σίγουρα πάντως πάνω από 30%), αλλά την ίδια στιγμή ένα ποσοστό που αγγίζει και το 90% των μονάδων δηλώνει «ετοιμοπόλεμο» και έτοιμο να λειτουργήσει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες (κρατήσεις).

Οι «οιωνοί» είναι καλοί, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων Ευρωπαίων και Αμερικανών, και προκειμένου να πετύχουμε να τους φέρουμε στη χώρα για διακοπές, θα πρέπει να καταφέρουμε να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, και παράλληλα να μειωθούν τα κρούσματα, ώστε οι η Ελλάδα να «πρασινίσει» σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Οι δύο αυτές συνθήκες θα καθορίσουν την πορεία των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής που κυριαρχούν φέτος παγκοσμίως. Άνθρωποι της αγοράς επεσήμαναν στη «Ν» ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα εκπλαγούμε θετικά από την πορεία του ελληνικού τουρισμού φέτος.
Τι γίνεται στις αγορές

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά τουριστών για τη χώρα μας, από την οποία αναμένουμε να επιτρέψει στους Βρετανούς να έρθουν στην Ελλάδα, αφού μέχρι στιγμής δεν είμαστε στη λίστα με τις «πράσινες» επιδημιολογικά χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!