Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Τα 180 έργα & μεταρρυθμίσεις ανάκαμψης της οικονομίας
[Η Ναυτεμπορική]: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Τα 180 έργα & μεταρρυθμίσεις ανάκαμψης της οικονομίας

[Η Ναυτεμπορική]: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Τα 180 έργα & μεταρρυθμίσεις ανάκαμψης της οικονομίας

Το σχέδιο με τα έργα και τις επενδύσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στη μετά κορωνοϊό εποχή παρουσιάζεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις αμέσως επόμενες ημέρες. Εντός της εβδομάδας αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων, ιδιοκτητών ακινήτων και νοικοκυριών, ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό πλέον πάνω από τα 14 δισ. ευρώ για φέτος. Μέχρι την Παρασκευή θα μάθουμε και το πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της αγοράς. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι πρώτα να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο και κατόπιν η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

Στην τελική ευθεία το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Βασικό θέμα συζήτησης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ. Η δημοσιοποίησή του, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εντός της εβδομάδας και κατόπιν, στις αρχές Απριλίου, θα συζητηθεί στη Βουλή. Αμέσως μετά, εντός του πρώτου 15νθημέρου του Απριλίου, σχεδιάζεται να κατατεθεί στην Κομισιόν προς έγκριση.

Το πλήρες Σχέδιο φτάνει τις 2.000 σελίδες, συνοδευόμενο από μια σύνοψη περίπου 100 σελίδων. Σε αυτό περιλαμβάνονται, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, στο «Βήμα της Κυριακής», 118 έργα και 64 μεταρρυθμίσεις και συνοδεύεται από άλλα περίπου 250 επιμέρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!