Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: «Πατάει γκάζι» για την προκαταβολή 13% από το Ταμείο Ανάκαμψης
[Η Ναυτεμπορική]: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: «Πατάει γκάζι» για την προκαταβολή 13% από το Ταμείο Ανάκαμψης

[Η Ναυτεμπορική]: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: «Πατάει γκάζι» για την προκαταβολή 13% από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πυκνώνουν πλέον οι επαφές μεταξύ της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής με την Κομισιόν, τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης να πάρει την τελική του μορφή και να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στο Μάρτιο.

Οι συζητήσεις με τους θεσμούς έχουν ήδη ξεκινήσει, σε επίπεδο κορυφής πλέον, με στόχο έως το τέλος του μήνα να έχει κλείσει το «πακέτο» των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων των υπουργείων που θα χρηματοδοτηθούν από τα περίπου 17 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε επιδοτήσεις, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι «ρυθμοί ανεβαίνουν» και δεδομένου ότι στο προσχέδιο, που έχει καταθέσει πρώτη η χώρα μας, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 32 δισ. ευρώ (το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης) ήταν αναμενόμενο από την Αθήνα ότι κάποιες από τις παρεμβάσεις αυτές είτε να απορριφθούν από τις Βρυξέλλες, είτε κάποιες άλλες να ενέχουν τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί κι άλλες να μην συμβαδίζουν με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου οι οποίες εμπεριέχουν το πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα.

Οι συζητήσεις για το σκέλος των επιδοτήσεων συνεχίζονται κι αυτή την εβδομάδα με κεντρικό άξονα τα έργα ανά υπουργείο. Κριτήρια για την επιλογή που θα γίνει είναι, μεταξύ άλλων, κατά πόσο τα σχέδια μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, με τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται αλλά και το κατά πόσο συμβάλλουν στη ψηφιακή μετάβαση και στην πράσινη ανάπτυξη (αν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!