Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro
[Η Ναυτεμπορική]: Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro

[Η Ναυτεμπορική]: Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εθνική Λυρική Σκηνή κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro. H παλιότερη γαλλική εφημερίδα είναι δεύτερη σε κυκλοφορία σε όλη τη Γαλλία.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Thierry Hillériteau επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στην Αθήνα και μίλησε, μεταξύ άλλων, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλο και τον διακεκριμένο τενόρο Γιόνας Κάουφμαν λίγο πριν το ρεσιτάλ του στο Ηρώδειο.

Ακολουθεί συνοπτική απόδοση αποσπασμάτων του άρθρου:

(…) Ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σημειώνει ότι οι κρίσεις που έχει βιώσει ο οργανισμός στα 80 χρόνια ζωής του συνδέονται με την ιστορία της Ελλάδας και αναφέρει: «Η εμφάνιση του Γιόνας Κάουφμαν ήταν ένας ιδανικός τρόπος για να επανασυνδεθούμε με το κοινό μας μετά την κρίση του Covid, πόσο μάλλον που γίνεται σε αυτόν τον μυθικό χώρο του Ηρωδείου των 5.000 θέσεων». Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι πρόκειται για ένα όνειρο που θα είχε πραγματοποιηθεί ένα χρόνο νωρίτερα αν δεν είχε συμβεί η πανδημία του Covid. Παράλληλα όμως αυτό μαρτυρά την εντυπωσιακή αναγέννηση της ΕΛΣ, η οποία μετά την οικονομική κρίση του 2009 και σε συνδυασμό με την πολιτική της για αξιοποίηση Ελλήνων τραγουδιστών σε ποσοστό 90% στις διανομές της, πέτυχε τον άθλο να αποκτήσει μια δημοτικότητα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!