Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Και την ίδια ημέρα τα εμβόλια για γρίπη-Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Και την ίδια ημέρα τα εμβόλια για γρίπη-Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Και την ίδια ημέρα τα εμβόλια για γρίπη-Covid-19

Οι πρώτοι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς της Αργολίδας κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησαν στα Νοσοκομεία Ναυπλίου και ¶ργους , Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021. Η Έφη Παπαδήμα, ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Αργολίδα στις 9:10 το πρωί της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου. Θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί συνολικά 115 υγειονομικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου, των Κέντρων Υγείας Λυγουριού, Κρανιδίου, Ναυπλίου και της ΤΟΜΥ Ναυπλίου. Ίδιο το

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία – όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» υπογραμμίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπενθυμίζοντας τις σχετικές οδηγίες τής με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός».

Αφορμή στάθηκε και η ανακοίνωση επιστημονικών «προσωπικών» απόψεων ιατρών σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο Covid-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει πως οι οδηγίες της επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις.

Όπως τονίζει, «η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορωνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!