Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΤΕπ: Στη διαχείριση επενδύσεων 5 δισ. ευρώ στο «Ελλάδα 2.0»
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΤΕπ: Στη διαχείριση επενδύσεων 5 δισ. ευρώ στο «Ελλάδα 2.0»

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΤΕπ: Στη διαχείριση επενδύσεων 5 δισ. ευρώ στο «Ελλάδα 2.0»

Η πρώτη συμφωνία μεταξύ ΕΤΕπ και κράτους-μέλους της Ε.Ε. με αντικείμενο τη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο υλοποίησης του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0″ υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, αρμόδιο για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως ανακοινώθηκε ειδικοί της ΕΤΕπ σε τεχνικά, χρηματοοικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα θα εντοπίσουν έργα υψηλού αντίκτυπου, τομείς προτεραιότητας και αποτελεσματικές χρηματοοικονομικές δομές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη αξιοποίηση της νέας ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής και δανειοδοτικής στήριξης για την Ελλάδα, με σκοπό να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σημερινή συμφωνία θα επιτρέψει στην ειδική Ομάδα Επενδύσεων για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ώστε να εντοπιστούν πιθανά έργα του δημόσιου τομέα, επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, προγράμματα χρηματοδότησης ΜμΕ και στοχευμένες συμβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Η νέα συνεργασία θα επικεντρωθεί αρχικά στο να εντοπιστούν και να προταθούν νέα επενδυτικά έργα υψηλού αντίκτυπου σε ολόκληρη τη χώρα, με επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Τα έργα θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από εμπειρογνώμονες της ΕΤΕπ και ενδέχεται επίσης να τύχουν χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ, παράλληλα με τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!