Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έσση: Πολλά τα ερωτήματα για το κίνητρο του δράστη
[Η Ναυτεμπορική]: Έσση: Πολλά τα ερωτήματα για το κίνητρο του δράστη

[Η Ναυτεμπορική]: Έσση: Πολλά τα ερωτήματα για το κίνητρο του δράστη

Μία ημέρα μετά το αιματηρό περιστατικό στο Φόλκσμαρσεν της Έσσης, με οδηγό να πέφτει πάνω σε καρναβαλική παρέλαση, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, και οι Γερμανοί ζητούν απαντήσεις για τα κίνητρα του δράστη.

«Διεξάγουμε έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Φραγκφούρτης. Ο 29χρονος Γερμανός οδηγός, ο οποίος κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε την καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φόλκσμαρσεν δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση. «Εστιάζουμε στο περιβάλλον του», είπε ο εκπρόσωπος. Συνεπώς, θα εξεταστούν οι επαφές και η προηγούμενη ζωή του 29χρονου. Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, «προς το παρόν οι έρευνες δεν θα συνεχιστούν από την εισαγγελία της Καρλσρούης η οποία ασχολείται με τρομοκρατικές επιθέσεις».

Τα πρώτα αλκοτέστ ήταν αρνητικά, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Φραγκφούρτης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για ναρκωτικές ουσίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται η απόφαση της εισαγγελίας για την προφυλάκιση του 29χρονου, η οποία «είναι πιθανή».

Συνολικά 35 άνθρωποι παρέμεναν για νοσοκομειακή νοσηλεία σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάσελ. Οι υπόλοιποι τραυματίες δεν χρειάστηκε καν να πάνε στο νοσοκομείο ή πήραν γρήγορα εξιτήριο από αυτό μόλις έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι τραυματίστηκαν περίπου 30 άνθρωποι – ο αριθμός όμως αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα πάνω σήμερα. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της αστυνομίας, ο αριθμός των τραυματισθέντων αυξήθηκε σε σχεδόν 60, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τουλάχιστον 18 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!