Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έσπασαν το φράγμα των 108 δισ. ευρώ τα χρέη στην Εφορία
[Η Ναυτεμπορική]: Έσπασαν το φράγμα των 108 δισ. ευρώ  τα χρέη στην Εφορία

[Η Ναυτεμπορική]: Έσπασαν το φράγμα των 108 δισ. ευρώ τα χρέη στην Εφορία

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
gpal@naftemporiki.gr

Ξεπέρασε τα 108,1 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020, έναντι 105,618 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019, σημειώνοντας μέσα σε έναν χρόνο αύξηση κατά 2,5 δισ. ευρώ περίπου. Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις φορολογικές αρχές ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο αυξημένο κατά 521 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης οφείλεται κυρίως στην αδυναμία εκατομμυρίων νοικοκυριών και χιλιάδων επιχειρήσεων να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα νέες και παλαιές φορολογικές οφειλές τους, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν στις επαγγελματικές και οικονομικές τους δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του 2020 για να αντιμετωπιστεί το πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι νέες οφειλές που βεβαιώθηκαν και έμειναν απλήρωτες υπερέβησαν τα 7,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,68 δισ. ευρώ ήταν βεβαιωμένα ποσά φόρων.

Επίσης, από το ποσό της αύξησης των συνολικών χρεών το 2020 κατά 7,1 δισ. ευρώ, τα 5,5 δισ. ευρώ αποτελούν χρέη της πανδημίας, καθώς συσσωρεύτηκαν στο δεκάμηνο από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Το νέο αυτό ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών άρχισε να διογκώνεται από τον Μάρτιο και μετά που ξεκίνησε η επιβολή των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού και η κυβέρνηση άρχισε να νομοθετεί αναστολές πληρωμών και παρατάσεις προθεσμιών καταβολής φορολογικών και άλλων οφειλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!