Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΣΠΑ: Ένταξη ξενοδοχείων στην επιχορήγηση για προμήθεια θερμαντικών εξωτερικού χώρου
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΣΠΑ: Ένταξη ξενοδοχείων στην επιχορήγηση για προμήθεια θερμαντικών εξωτερικού χώρου

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΣΠΑ: Ένταξη ξενοδοχείων στην επιχορήγηση για προμήθεια θερμαντικών εξωτερικού χώρου

Τροποποιείται η με ΑΠ: 7141 / 1576 /Α3/30-12–2020 Απόφαση σχετικά με τη δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης.

Η τροποποίηση συνίσταται στη δυνατότητα ένταξης στη Δράση ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν εξωτερικό χώρο εστίασης.

Με την τροποποίηση της υπουργικής Απόφασης, δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής, που δραστηριοποιούνται σε έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

• 56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης
• 56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας
• 56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών
• 55.10 : Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
• 55.20 : Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ των παραπάνω υποκατηγοριών, εκτός των ΚΑΔ 55.20.12 (Υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες σε ιδιοκτησίες χρονομεριστικής μίσθωσης) και 55.20.19 (Άλλες υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες, χωρίς καθημερινή καθαριότητα).

Υπενθυμίζεται ότι η δράση προβλέπει την επιχορήγηση όλων των επιχειρήσεων εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν εξωτερικό χώρο εστίασης, για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!