Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Αίσωπος στη «Ν»: Ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ φέτος οι καθαρές εισροές σε αμοιβαία κεφάλαια
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Αίσωπος στη «Ν»: Ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ φέτος οι καθαρές εισροές σε αμοιβαία κεφάλαια

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Αίσωπος στη «Ν»: Ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ φέτος οι καθαρές εισροές σε αμοιβαία κεφάλαια


(email protected)

Το 2021 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια καλή χρονιά, αφού τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν καθαρές εισροές που υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ενεργητικό έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση κατά 32,8% μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη «Ν» ο Κρις Αίσωπος, πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ.

Παράλληλα, ο κ. Αίσωπος υπογραμμίζει ότι η πιο ενδεδειγμένη μορφή επένδυσης για την πλειονότητα των επενδυτών, που δεν έχουν τον χρόνο ή τις εξειδικευμένες γνώσεις για να ασχολούνται καθημερινά με το χαρτοφυλάκιό τους, είναι η επένδυση σε A/K.

Πώς εξελίσσεται το 2021 για τα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών με βάση τα στοιχεία που διαθέτετε αναφορικά με τις εισροές κεφαλαίων και την εικόνα του συνολικού ενεργητικού;

«Η πανδημία Covid-19, κυρίως εξαιτίας των περιορισμών που επεβλήθησαν στις μετακινήσεις, συνετέλεσε στη δημιουργία πλεονάζουσας αποταμίευσης τα δύο τελευταία χρόνια. Καθώς τα επιτόκια των τραπεζών παρέμειναν σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, τα κεφάλαια αυτά αναζητούν διέξοδο.

Βάσει των στοιχείων της ΕΘΕ, θα έλεγα λοιπόν ότι το 2021 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια καλή χρονιά, αφού τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν καθαρές εισροές που υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ενεργητικό έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση κατά 32,8%, βάσει στοιχείων έως τις 31/10/2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!