Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αισιόδοξος ο Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης
[Η Ναυτεμπορική]: Αισιόδοξος ο Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης

[Η Ναυτεμπορική]: Αισιόδοξος ο Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Επιχείρηση γοητείας» χαρακτηρίστηκε από τον γαλλικό Τύπο η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ολλανδία. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θεωρείται ο πιο σκληροπυρηνικός από τους τέσσερις κατά του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πριν και μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε χωρίς φειδώ το Twitter και έκανε δηλώσεις, εκθειάζοντας πάνω απ’ όλα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Πηγαίνω για να ανταλλάξω απόψεις με τον Μαρκ Ρούτε, γιατί και οι δύο μας πιστεύουμε στην αλληλεγγύη, αυτή την αλληλεγγύη που έχτισε την Ευρώπη μας», δήλωσε πριν φτάσει στη Χάγη.

Αποχωρώντας στις 11 το βράδυ μετά από ένα μακράς διάρκειας δείπνο με τον Ρούτε δήλωσε σχεδόν ικανοποιημένος: «Πάντα καταφέρναμε να συνάψουμε εποικοδομητικές συμφωνίες με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας. Πιστεύουμε στην Ευρώπη και γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί μαζί. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε κοινό έδαφος για ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης».

Στόχος του Γάλλου προέδρου είναι να εξασφαλισθεί μία συμφωνία πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουλίου. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων εντάσσεται και ο πολυετής προϋπολογισμός της Ευρώπης 2021-27, από τον οποίο θα εξαρτηθεί και το Ταμείο Ανάκαμψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!