Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Η Τουρκία θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Η Τουρκία θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

[Η Ναυτεμπορική]: Ερντογάν: Η Τουρκία θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η χώρα είναι έτοιμη να επικυρώσει τελικά τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Η ανακοίνωση έγινε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Να σημειωθεί η Τουρκία πέρασε ένα χρόνο με ακραία καιρικά φαινόμενα να καταγράφονται στη χώρα- συμπεριλαμβανομένων των πυρκαγιών και των πλημμυρών που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 100 άτομα.

Η Τουρκία υπέγραψε τον Απρίλιο του 2016 τη συμφωνία -ορόσημο για τον περιορισμό των εκπομπών που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, την οποία οι επιστήμονες κατηγορούν για τα ολοένα και πιο ακραία και συχνότερα καιρικά φαινόμενα. Όμως δεν έχει ακόμη επικυρώσει επίσημα τη συμφωνία στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η Τουρκία σκοπεύει τώρα να ολοκληρώσει τη διαδικασία επικύρωσης εγκαίρως για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την απόφαση που λάβαμε μετά την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας. Σχεδιάζουμε να υποβάλουμε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα προς έγκριση στο κοινοβούλιό μας τον επόμενο μήνα», είπε ο κ. Ερντογάν.

«Πριν από τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη, προβλέπουμε τη φάση επικύρωσης της συμφωνίας που στοχεύει σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!