Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ εμπλέκονται σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο Κονγκό
[Η Ναυτεμπορική]: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ εμπλέκονται σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο Κονγκό

[Η Ναυτεμπορική]: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ εμπλέκονται σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο Κονγκό

Περισσότερα από 80 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 21 εργαζομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), συμμετείχαν σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε τη δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία του Έμπολα στον κόσμο.

Το επίκεντρο της επιδημίας Έμπολα, που διήρκεσε μεταξύ 2018 και 2020, ήταν στο Βόρειο Κίβου, μια περιοχή συγκρούσεων.

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα, τα περιστατικά κακοποίησης περιλαμβάνουν εννέα καταγγελίες για βιασμό και διαπράχθηκαν από ξένους και ντόπιους εργαζόμενους σε φορείς μεταξύ 2018 και 2020.

Η εξεταστική επιτροπή της ανεξάρτητης έρευνας, έκτασης 35 σελίδων που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, πήρε συνέντευξη από δεκάδες γυναίκες που κατήγγειλαν ότι τους προσφέρθηκε εργασία με αντάλλαγμα το σεξ. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα αντιμετώπισαν εγκυμοσύνες ενώ μερικά από τα θύματα δήλωσαν ότι οι θύτες τις ανάγκασαν να κάνουν έκτρωση, «όπου χρειάστηκε, δίνοντάς τους φάρμακα ή ακόμη και με ενέσεις».

Συνολικά 29 εγκυμοσύνες καταγράφηκαν μετά από σεξουαλική κακοποίηση, 22 από τις οποίες διεκόπησαν, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που υπέβαλαν πάνω από 50 γυναίκες.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ και η συσχέτιση με το Τιγκράι

Σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα, προσθέτοντας ότι είναι «αδικαιολόγητο».

«Λυπάμαι για όσα σας έκαναν άτομα που προσλήφθηκαν από τον ΠΟΥ για να σας εξυπηρετήσουν και να σας προστατεύσουν», είπε, δεσμευόμενος για περαιτέρω ενέργειες και προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ έληξε τις συμβάσεις τεσσάρων ατόμων που εργάζονταν ακόμη στον οργανισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!