Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής Eduact επισκέφθηκαν η Ν. Κεραμέως και ο Τζ. Πάιατ
[Η Ναυτεμπορική]: Τα Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής Eduact επισκέφθηκαν η Ν. Κεραμέως και ο Τζ. Πάιατ

[Η Ναυτεμπορική]: Τα Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής Eduact επισκέφθηκαν η Ν. Κεραμέως και ο Τζ. Πάιατ

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Eduact και της αμερικάνικης πρεσβείας, για την ίδρυση του Θεσσαλονίκη ΤeckLab, η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Aμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκαν τον χώρον και βθέθηκαν ανάμεσα στα ρομπότ και τις καινοτόμες και βραβευμένες κατασκευές των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα του εργαστηρίου εκπαιδευτικής ρομποτικής Eduact.

Μικροί εθελοντές, που κατασκεύασαν κάποιες από τις δημιουργίες,παρουσίασαν στην υπουργό τις λεπτομέρειες για τα έργα τους, τόσο για την πίστα του διαγωνισμού με τα ρομπότ, όσο και τις υπόλοιπες κατασκευές τους.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του κέντρου επιφύλαξαν μια έκπληξη στην υπουργό, όπως και στον κ. Πάιατ, δίνοντάς τους κομμάτια από τουβλάκια για να φτιάξουν ο καθένας το δικό του ρομπότ (μίνι φίγκερ), το οποίο, μάλιστα, είχε το όνομά τους και το πήραν μαζί τους φεύγοντας.

Οι δυο τους παρακολουθήσαν σε οθόνη το σχεδιασμό για το χώρο, και το πως θα μεταμορφωθεί σε λίγους μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλά μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να συμμετάσχουν στο δημιουργικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βασιλείου, εκπαιδευτικό, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Eduact, ο οποίος έκανε την παρουσίαση στην υπουργό και τον Αμερικανό πρέσβη, “πέρασαν πολλά χρόνια προετοιμασίας για να μπορέσουμε να έχουμε το Θεσσαλονίκη TechLab.

Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόκειται για έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, καινοτομίας, που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν γνώσεις, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν από το σχολείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!