Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν καλό στους παίκτες τους
[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν καλό στους παίκτες τους

[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν καλό στους παίκτες τους

Με τα νέα lockdowns σε ισχύ σε πολλές χώρες και τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, τα βιντεοπαιχνίδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή- και σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έρευνα του Oxford University η οποία δείχνει πως ο χρόνος που δαπανά παίζοντας παιχνίδια έχει θετική επίδραση στην ευεξία/ ευημερία του.
Η νέα μελέτη είναι η πρώτη του είδους της: Αντί να ερωτούνται οι παίκτες πόσο παίζουν, χρησμοποιήθηκαν δεδομένα από τη βιομηχανία ως προς τον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού από τα δημοφιλή παιχνίδια Plants vs Zombies: Battle for Neighborville και το Animal Crossing: New Horizons. Η έρευνα αυτή δείχνει πως οι εμπειρίες ως προς την επιδεξιότητα/ικανότητα και την κοινωνική διασύνδεση με άλλους μέσω παιχνιδιών μπορούν να συμβάλουν όντως στην ευεξία/ ευημερία των ανθρώπων- και όντως αυτοί που βιώνουν ικανοποίηση από το παιχνίδι ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν «θετική ευημερία» (positive wellbeing, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου). Αυτές οι εμπειρίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να είναι ακόμα σημαντικότερες από τον χρόνο που περνά ένας παίκτης στα παιχνίδια, και να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ευεξία τους.
«Προηγούμενες έρευνες είχαν βασιστεί κυρίως σε αναφορές από τους ίδιους για να μελετηθεί η σχέση μεταξύ παιχνιδιού και ευεξίας. Χωρίς αντικειμενικά δεδομένα από τις εταιρείες παιχνιδιών, αυτοί οι που σύστηναν συμβουλές σε γονείς ή διαμορφωτές πολιτικής το έκαναν χωρίς να έχουν αξιόπιστη βάση στοιχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!