Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Επιβλαβές το Instagram στην ψυχική υγεία πολλών εφήβων
[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Επιβλαβές το Instagram στην ψυχική υγεία πολλών εφήβων

[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: Επιβλαβές το Instagram στην ψυχική υγεία πολλών εφήβων

Το Facebook έχει διαπιστώσει επανειλημμένα ότι η εφαρμογή Instagram του είναι επιβλαβής για πολλούς εφήβους, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η WSJ επικαλέστηκε μελέτες στο Facebook τα τελευταία τρία χρόνια που εξέτασαν πώς το Instagram επηρεάζει τη βάση των νέων χρηστών του, με τα έφηβα κορίτσια να έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Μεταξύ των εφήβων που ανέφεραν αυτοκτονικές σκέψεις, το 13% των Βρετανών χρηστών και το 6% των Αμερικανών χρηστών εντόπισαν το ζήτημα στο Instagram.

«Το 32 % των εφήβων κοριτσιών είπαν ότι όταν ένιωθαν άσχημα με το σώμα τους, το Instagram τα έκανε να αισθάνονται χειρότερα», γράφουν οι ερευνητές. Το Facebook επίσης διαπίστωσε ότι το 14% των αγοριών στις ΗΠΑ είπε ότι το Instagram τα έκανε να αισθάνονται χειρότερα με τον εαυτό τους.

Ενώ το Facebook κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων δεν βλάπτεται αρνητικά από το Instagram, σύμφωνα με το περιοδικό, οι δυνατότητες που η εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης χαρακτήρισε ως τις πιο επιβλαβείς αποτελούν σημεία-κλειδιά της ίδιας της βάσης του.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι η σελίδα Εξερεύνηση του Instagram, η οποία εξυπηρετεί χρήστες με επιμέλεια αναρτήσεων από ένα ευρύ φάσμα λογαριασμών, μπορεί να ωθήσει τους χρήστες σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι επιβλαβές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!