Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: 8 στους 10 επιχειρηματίες αναμένουν αύξηση τζίρου το επόμενο 12μηνο
[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: 8 στους 10 επιχειρηματίες  αναμένουν αύξηση τζίρου το επόμενο 12μηνο

[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: 8 στους 10 επιχειρηματίες αναμένουν αύξηση τζίρου το επόμενο 12μηνο

H αισιοδοξία φαίνεται να έχει επιστρέψει στους Έλληνες επιχειρηματίες σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Grant Thornton, ενώ παράλληλα έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι τα χειρότερα αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Αναλυτικότερα, η έρευνα έδειξε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι στην πλειοψηφία τους αισιόδοξοι για τους επόμενους 12 μήνες τόσο αναφορικά με την εξέλιξη του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος όσο και του παγκόσμιου. Προσδοκούν πλέον ότι μετά από αρκετά έτη, όπου η ελληνική οικονομία υπολειπόταν σε ανάπτυξη συγκριτικά με την παγκόσμια τάση, πλέον θα συμβαδίζει με αυτή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η αισιοδοξία τους για το ελληνικό οικονομικό περιβάλλον είναι ελαφρώς ισχυρότερη σε σχέση με αυτή για το παγκόσμιο.

Βασικό στοιχείο αυτής της αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία είναι η πεποίθηση σχεδόν των μισών Ελλήνων επιχειρηματιών ότι η επιχείρησή τους αναμένεται το αργότερο μέσα στους επόμενους 12 μήνες να έχει ανακάμψει στα επίπεδα του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 3 στους 10 αναφέρουν ότι είτε δεν επηρεάστηκαν από την πανδημία, είτε ότι ήδη έχουν φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα. Στον αντίποδα 2 στις 10 επιχειρήσεις, αναμένουν ότι θα χρειαστούν πάνω από 2 έτη ώστε να ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019

Με σκοπό την ανάκαμψη από την πανδημία για το σύνολο της οικονομίας και τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι Έλληνες επιχειρηματίες πρωτίστως θεωρούν ότι βασικά μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση, είναι κίνητρα για αύξηση της απασχόλησης και τόνωσης των επενδύσεων σε επιλεγμένους πληττόμενους κλάδους, σε συνδυασμό βέβαια με πρόσθετα βοηθήματα και αναβολές πληρωμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!