Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: 2.000 τα άστρα από τα οποία εξωγήινοι θα μπορούσαν να παρατηρούν τη Γη
[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: 2.000 τα άστρα από τα οποία εξωγήινοι θα μπορούσαν να παρατηρούν τη Γη

[Η Ναυτεμπορική]: Έρευνα: 2.000 τα άστρα από τα οποία εξωγήινοι θα μπορούσαν να παρατηρούν τη Γη

Επιστήμονες ήταν σε θέση να υποδείξουν πάνω από 2.000 άστρα από τα οποία, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν ή στο μέλλον, η Γη μπορούσε/ θα μπορεί να εντοπιστεί καθώς διέρχεται μπροστά από τον ήλιο.

Εάν στους πλανήτες γύρω από αυτά τα άστρα υπάρχουν εξωγήινοι με παρόμοιο τεχνολογικό επίπεδο με εμάς, τότε θεωρητικά θα μπορούσαν να μας «δουν». Μάλιστα, ενδεχομένως να ήταν σε θέση να μας παρατηρούν καθώς η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης αυξανόταν κατά τους τελευταίους αιώνες, στο πλαίσιο της βιομηχανικής επανάστασης.

Η έρευνα αυτή παρουσιάστηκε στο Nature και παρέχει έναν νέο τρόπο να αντιμετωπίζει κανείς το θέμα της αναζήτησης εξωγήινης ζωής, λέει η Λίζα Κάλτενεγκερ, αστρονόμος στο Cornell University στη Νέα Υόρκη, που ηγήθηκε της ανάλυσης. «Ποιος έχει την κοσμική πρώτη θέση για να μας βλέπει» ρωτά σχετικά. «Για ποιους θα ήμασταν εμείς οι εξωγήινοι;».

Αυτοί οι (πιθανοί) εξωγήινοι θα ήταν η φυσική επιλογή για να αναζητήσει η ανθρωπότητα, λένε οι επιστήμονες, καθώς ίσως να είχαν ήδη την ευκαιρία να μας εντοπίσουν, και ως εκ τούτου μπορεί να είναι έτοιμοι για επαφή με τη Γη.

Αν και το ερώτημα αυτό είχε εξεταστεί και στο πλαίσιο προηγούμενων μελετών, αυτή είναι η πρώτη που περιλαμβάνει/ ενσωματώνει την κίνηση των άστρων στο πέρασμα του χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!