Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρχονται τα «ραβασάκια» για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές
[Η Ναυτεμπορική]: Έρχονται τα «ραβασάκια»  για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές

[Η Ναυτεμπορική]: Έρχονται τα «ραβασάκια» για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές

Από τις αρχές Οκτωβρίου, όλοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, θα ενημερωθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τα ποσά που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος.

Του Γιώργου Κούρου
gkouros@naftemporiki.gr

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Το «κούρεμα» βέβαια στο επιστρεπτέο κομμάτι είναι πάρα πολύ «γενναίο», αλλά παρ’ όλα αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία η καθημερινότητα έχει επιστρέψει και οι υποχρεώσεις τρέχουν, όπως φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, άλλες ρυθμίσεις οφειλών κ.ά., οποιοδήποτε ποσό επιβαρύνει τον ατομικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό «φουσκώνει» τον τελικό «λογαριασμό», με όποια αποτελέσματα μπορεί να έχει τόσο στην τσέπη των υπόχρεων και στην αγορά όσο και στα έσοδα του Δημοσίου. Σε λίγες ημέρες πάντως, από τις αρχές Οκτωβρίου, όλοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, θα ενημερωθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τα ποσά που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος.

«Κούρεμα» 5,3 δισ.
Το θετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, που «έφτασε η ώρα της εφορίας», είναι ότι η κυβέρνηση, κατανοώντας ακριβώς την οικονομική στενότητα που υπάρχει ακόμη στην αγορά, αλλά και το βουνό υποχρεώσεων που έχουν μπροστά τους οι φορολογούμενοι με την επιστροφή στην κανονικότητα, προχώρησε έγκαιρα σε ένα «γενναίο» δώρο προς τους υπόχρεους που συμμετείχαν στις Επιστρεπτέες Προκαταβολές, χαρίζοντάς τους περίπου 5,3 δισ. ευρώ, αφού θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 8,3 δισ. ευρώ που ήταν το κονδύλι της κρατικής ενίσχυσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!