Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρχεται η τροπολογία για τις «νταντάδες της γειτονιάς»
[Η Ναυτεμπορική]: Έρχεται η τροπολογία για τις «νταντάδες της γειτονιάς»

[Η Ναυτεμπορική]: Έρχεται η τροπολογία για τις «νταντάδες της γειτονιάς»

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για την πρόληψη περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων τάχθηκε η πλειοψηφία της επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. Οι βουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν τη συμφωνία τους στο νομοσχέδιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκαν, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ διαφώνησαν.

Την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ανακοίνωσε την άμεση κατάθεση της τροπολογίας για την υλοποίηση του Προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου.

Όπως είπε η κα Συρεγγέλα, με τις προτεινόμενες διατάξεις, εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοντέλο της θεσμικά οργανωμένης παροχής κατ΄ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως δυόμισι ετών. Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε ότι αυτό υπάρχει στη χώρα μας, πλέον όμως θα είναι και θεσμικά και οργανωμένα κατοχυρωμένο:

“Παροχή, λοιπόν, κατ΄ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων, που θα ονομάζονται επιμελητές και επιμελήτριες και θα αφορά την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς»”.

Με τη δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» διαμορφώνεται ένα σύστημα εξυπηρέτησης των εργαζόμενων γονέων από διαπιστευμένους λειτουργούς μέσω ενός διαδραστικού ηλεκτρονικού περιβάλλοντος φιλικού προς τους χρήστες γονείς και παρόχους επιμελητές, με κάλυψη μέρους της αμοιβής τους, είπε η κα Συρεγγέλα, σημειώνοντας ότι οι επιμελητές και οι επιμελήτριες θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται με εργόσημο, όπως προβλέπεται για τους εργαζομένους που παρέχουν τις κατ΄οίκον υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!