Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έρχεται η ταυτοποίηση με βάση τις φλέβες των χεριών μας
[Η Ναυτεμπορική]: Έρχεται η ταυτοποίηση με βάση τις φλέβες των χεριών μας

[Η Ναυτεμπορική]: Έρχεται η ταυτοποίηση με βάση τις φλέβες των χεριών μας

Ξεχάστε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου λένε οι ερευνητές, καθώς η ταυτοποίησή μας θα γίνεται στο μέλλον από τις φλέβες που βρίσκονται στο εσωτερικό των χεριών μας.

Η βιομετρική αναγνώριση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου να χρησιμοποιείται παντού: στα αεροδρόμια, τις αστυνομικές υπηρεσίες και τα νυχτερινά κέντρα, ενώ η αναγνώριση προσώπου από την ίριδα, τα δακτυλικά αποτυπώματα και την φωνή, επίσης χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας σε διάφορους τομείς.

Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία λένε ότι ορισμένες βιομετρικές μέθοδοι έχουν κάποια γνωστά μειονεκτήματα.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να συλλεχθούν από μια επιφάνεια που έχει αγγίξει κάποιος και να αντιγραφούν από έναν τρίτο. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου επίσης μπορεί να παρακαμφθεί χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιος θα μπορούσε να ξεγελάσει τα συστήματα που ελέγχουν την ίριδα, φορώντας φακούς επαφής, εξηγεί ο Syed Shah, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο CNN.

«Τα μοτίβα των φλεβών που φέρουμε στα χέρια μας δεν μπορούν να αντιγραφούν εύκολα από τις επιφάνειες που αγγίζουμε, καθώς βρίσκονται κάτω από το δέρμα μας, αλλά ούτε και να αναπαραχθούν με ακρίβεια από μια φωτογραφία», συνεχίζει ο επιστήμονας».

Χρησιμοποιώντας μια 3D κάμερα, οι ερευνητές τράβηξαν περίπου 17.500 φωτογραφίες35 ατόμων που είχαν σχηματίσει μια γροθιά με το χέρι τους και κατέγραψαν με ακρίβεια τα διαφορετικά μοτίβα φλεβών που έφεραν στα χέρια τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!