Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Erasmus γίνεται ψηφιακό
[Η Ναυτεμπορική]: Το Erasmus γίνεται ψηφιακό

[Η Ναυτεμπορική]: Το Erasmus γίνεται ψηφιακό

Σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής για φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό με χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μια εβδομάδα νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι θα πιέσει ώστε να γίνει το 2022 «Έτος της ευρωπαϊκής Νεολαίας».

Να σημειωθεί ότι μετά από μια πτώση στον αριθμό των φοιτητών που πηγαίνουν στο εξωτερικό λόγω του κλεισίματος των συνόρων που επέβαλε η πανδημία, την περίοδο 2021-2022 αναμένεται να φύγουν στο εξωτερικό χάρη στο πρόγραμμα Erasmus+ 600.000 φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εφαρμογή

Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους μαθητές να επιλέξουν τον προορισμό των σπουδών τους στο εξωτερικό στο τηλέφωνό τους. Θα μπορούν επίσης να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για τον τόπο στον οποίο πηγαίνουν.

«Χαίρομαι που η διεπαφή του εμβληματικού μας προγράμματος για νέους, Erasmus+, μοιάζει περισσότερο με αυτούς. Πιο ψηφιακό, πιο δραστήριο και περισσότερο προσανατολισμένο στην κοινότητα », ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Erasmus Student Network (ESN), Χουάν Ραγιόν Γκονζάλες, «ο εξορθολογισμός των διαδικασιών θα πείσει περισσότερους φοιτητές να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ποιότητα των μετακινήσεων, βελτιώνοντας τη μαθησιακή εμπειρία».

Κατά την άποψή του, η εφαρμογή μπορεί να ξεκαθαρίσει πολλά ζητήματα, όπως η έλλειψη πρόσβασης στις σωστές πληροφορίες, οι μακροχρόνιες διαδικασίες και η σύγχυση με τα χρονοδιαγράμματα ενώ ταυτόχρονα «προάγει αυτήν την ιδέα μιας γενιάς φοιτητών Erasmus βοηθώντας τους μαθητές».

«Εκτός από το διοικητικό μέρος, η κοινοτική διάσταση της εφαρμογής είναι εξαιρετικά σημαντική και θεμελιώδης για όλη αυτή τη διαδικασία. Οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διαβάζουν για την εμπειρία των συνομηλίκων τους και επίσης θα βρίσκουν κάθε είδους συμβουλή που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους στο Erasmus », δήλωσε ο Γκονζάλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!