Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Εποχική νόσος» από 10 Σεπτεμβρίου η covid-19 στη Δανία
[Η Ναυτεμπορική]: «Εποχική νόσος» από 10 Σεπτεμβρίου  η covid-19 στη Δανία

[Η Ναυτεμπορική]: «Εποχική νόσος» από 10 Σεπτεμβρίου η covid-19 στη Δανία

Η Δανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που υποβίβασε επίσημα την πανδημία της covid-19 σε νόσο εποχική. «Από τις 10 Σεπτεμβρίου ο κορωνοϊός δε θα είναι μια κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χέουνικε την Παρασκευή.

«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο, καθώς έχουμε επίπεδα ρεκόρ στους εμβολιασμούς», προσέθεσε.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι ακόμη και αν η χώρα είναι «σε καλή θέση αυτή τη στιγμή», η επιδημία δεν είχε τελειώσει και η κυβέρνηση δεν θα δίσταζε να «ενεργήσει γρήγορα εάν η πανδημία απειλήσει ξανά την κοινωνία».

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Δανία φτάνει στο 71%, το τρίτο μεγαλύτερο για χώρα της ΕΕ σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data. Η Μάλτα βρίσκεται στο 80% και η Πορτογαλία στο 73%. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιάσει πλήρως το 62% του πληθυσμού του.

Η τελευταία ημέρα που η χώρα ανακοίνωσε διψήφιο αριθμό νεκρών, ήταν στις 12 Φεβρουαρίου. Πάνω από έξι μήνες πίσω. Από τα μέσα Μαρτίου και μετά δε, η ημερήσια αναφορά σπανίως υπερβαίνει τους 4 νεκρούς. Την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί της ήταν συνολικά 13.

Η Δανία, είναι ένα από τα πρώτα κράτη που άρχισαν να αίρουν τους περιορισμούς, λανσάροντας ένα « green pass» στις 21 Απριλίου του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!