Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα σε βάθος για τους πιθανούς κινδύνους από το ηλεκτρονικό εμβόλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα σε βάθος για τους πιθανούς κινδύνους από το ηλεκτρονικό εμβόλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα σε βάθος για τους πιθανούς κινδύνους από το ηλεκτρονικό εμβόλιο

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοσιευθεί η Ενδιάμεση Έκθεσης επί της κλαδικής έρευνας για το e- commerce, της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και να πραγματοποιηθεί η 2η δημόσια διαβούλευση επί αυτής.

Η τελική έκθεση για το e-commerce πρόκειται να δημοσιευθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν με το Ενημερωτικό Δελτίο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2021 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στο νέο τεύχος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις αποφάσεις της επιτροπής, τους ελέγχους που διεξήγαγε, τις κλαδικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη, τις επικείμενες συνεδριάσεις της, τις συνεργασίες της με διεθνείς οργανισμούς, τις επιμορφωτικές ημερίδες που διοργάνωσε, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για πολίτες και επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρει το δελτίο ότι η επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη της τη σημαντική θέση που κατέχει πλέον το ηλεκτρονικό εμπόριο στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων ως ένα αξιόπιστο σύστημα διανομής προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τη δυνατότητα των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων να ευνοήσουν την ανάπτυξη στρεβλώσεων του ανταγωνισμού στο ψηφιακό περιβάλλον, αποφάσισε στις 11 Μαρτίου 2020 την έναρξη κλαδικής έρευνας, ασκώντας τη σχετική αρμοδιότητα που έχει αναλάβει βάσει του άρθρου 40 του ν. 3959/2011.

Στη σύγχρονη εποχή, όπως αναφέρεται, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις επωφελούνται από τα πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα των ψηφιακών καταστημάτων και πλατφορμών έναντι των παραδοσιακών, φυσικών καναλιών διανομής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!