Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Επιτυχής επιστροφή του πειραματικού νέου κινεζικού διαστημοπλοίου στη Γη
[Η Ναυτεμπορική]: Επιτυχής επιστροφή του πειραματικού νέου κινεζικού διαστημοπλοίου στη Γη

[Η Ναυτεμπορική]: Επιτυχής επιστροφή του πειραματικού νέου κινεζικού διαστημοπλοίου στη Γη

H κάψουλα επιστροφής της δοκιμαστικής έκδοσης του επανδρωμένου διαστημοπλοίου νέας γενιάς της Κίνας επέστρεψε επιτυχώς στο Ντονγκφέντκ της Εσώτερης Μογγολίας την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το Xinhua, επικαλούμενη την κινεζική Διαστημική Υπηρεσία Επανδρωμένων Αποστολών. Η δοκιμή, όπως γνωστοποιήθηκε, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ακολουθώντας οδηγίες από το Κέντρο Αεροδιαστημικού Ελέγχου του Πεκίνου, το πειραματικό σκάφος ενεργοποίησε επιτυχώς φρένα και εισήλθε σε τροχιά επιστροφής, με την κάψουλα επιστροφής να αποκολλάται χωρίς προβλήματα. Αφού επανήλθε στην ατμόσφαιρα και έφτασε στο επιδιωκόμενο ύψος, τα αλεξίπτωτα το επιβράδυναν σε ταχύτητα οχήματος εδάφους. Πριν αγγίξει το έδαφος, άνοιξαν οι έξι αερόσακοί του, βοηθώντας το να προσεδαφιστεί με ασφάλεια. Όπως αναφέρθηκε, η κάψουλα ήταν ακέραιη.

Η Κίνα εκτόξευσε τη δοκιμαστική έκδοση του νέου σκάφους χωρίς πλήρωμα με πύραυλο Long March-5B από το κέντρο εκτοξεύσεων Γουεντσάνγκ της Χαϊνάν την Τρίτη. Το σκάφος πετούσε σε τροχιά για δύο ημέρες και 19 ώρες, πραγματοποιώντας επιστημονικά και τεχνολογικά πειράματα, μεταξύ των οποίων η 3D εκτύπωση στο διάστημα, η δοκιμή τεχνολογιών θερμικών ασπίδων κ.α.

Το νέας γενιάς σκάφος προορίζεται για σειρά αποστολών, τόσο σε χαμηλή τροχιά για να υποστηρίξει την κατασκευή του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού, μα και για αποστολές στο βαθύ διάστημα- όπως αποστολές στη Σελήνη. Έχει αναπτυχθεί από την Κινεζική Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας (CAST), και το δοκιμαστικό σκάφος έχει ύψος 9 μέτρα και πλάτος 4.5 μέτρα στο πιο πλατύ του σημείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!