Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η επιστροφή των εκδρομέων και το τεστ των δύο εβδομάδων
[Η Ναυτεμπορική]: Η επιστροφή των εκδρομέων και το τεστ των δύο εβδομάδων

[Η Ναυτεμπορική]: Η επιστροφή των εκδρομέων και το τεστ των δύο εβδομάδων

Καθοριστικές για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα χαρακτήρισε τις επόμενες δύο εβδομάδες η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως εξήγησε, βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο με την πανδημία να έχει σταθεροποιηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα . Δεδομένου μάλιστα ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, οι δύο εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας θα λειτουργήσουν ως βαρόμετρο για την αποτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Αναμένουμε ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες και καθώς οι περισσότεροι θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μεταφοράς του ιϊκού φορτίου στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε η κ. Παπαευαγγέλου καλώντας όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τουλάχιστον για 7-10 μέρες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας σήμερα περιλαμβάνουν, όπως σημείωσε η καθηγήτρια:

  • αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη νησιωτική Ελλάδα με ενδείξεις μεταφοράς των κρουσμάτων στην Ηπειρωτική Ελλάδα
  • και ταυτόχρονη σημαντική επέκταση σε μεγαλύτερες ηλικίες με συνεπακόλουθο την αύξηση των νοσηλευόμενων και διασωληνωμένων ασθενών.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει καθημερινά αύξηση διασωληνωμένων, καθώς και μεγάλο αριθμό ασθενών που εισέρχονται στα νοσοκομεία για νοσηλεία λόγω επιπλοκών της νόσου Covid-19.

Μάλιστα, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, ο αριθμός των νέων νοσηλειών αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 25% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με το κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών του επταημέρου να είναι στις 267 εισαγωγές ανά μέρα.

«Οι εκτιμήσεις των μαθηματικών μοντέλων για την επόμενη εβδομάδα προβλέπουν ότι με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα θα παρατηρηθεί αύξηση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων νέων νοσηλειών, διασωληνώσεων και θανάτων», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!